Armattan

Armattan Rooster en Armattan Chameleon Ti kopen?

Alles over de Armattan Rooster en Armattan Chameleon Ti. De Armattan Rooster en Armattan Chameleon ti zijn de top freestyle frames anno 2019. De Armattan Rooster is modulair opgebouwd en de Armattan Chameleon Ti is een unibody.

Armattan Rooster

Armattan Rooster 5 inch frame is het freestyle frame anno 2018. Armattan Rooster 5 inch frame is de verbeterde versie van de originele Chameleon. Toen Armattan begin 2017 met de Chameleon kwam bracht dit een schokgolf teweeg binnen de freestyle community. Het opvallende en doordachte design was een groot succes. Echter na introductie kwamen er bij Armattan ook suggesties en aanbevelingen binnen om het design te verbeteren. Gevolg was de Armattan Rooster. Overigens was de Chameleon het meest populaire freestyle frame in 2017.

Op het eerste gezicht lijkt de Armattan Rooster erg veel op de originele Chameleon echter bij een tweede blik zie je gelijk diverse verschillen. Ten eerste is er gebruik gemaakt van nieuwe materialen. Armattan heeft een nieuwe carbon “weave” ontworpen waardoor hij minder snel zal “delaminate” bij een crash met hoge snelheid. Tevens beschikt de Armattan Rooster over losse armen.

Bij de Armattan Rooster is de camera kooi nu van grade 5 titanium. Bij de Chameleon was dit van aluminium en kon bij een crash verbuigen. Door gebruik te maken van duurder titanium is de kooi 2x zo sterk als van de originele Chameleon bij een gelijke gebleven totaalgewicht.

Ook zijn de achterste stand offs opnieuw ontworpen. Ze komen nu voorbij de top- en bodemplaat en bieden zo een beter bescherming tegen een impact op de achterkant. Tevens bied de achterkant nu verschillende montage mogelijkheden voor de diverse vtx’n. Zo is er een bevestiging voor speciaal voor de unify antenne. Kortom er zijn diverse bevestigingsmogelijkheden mits het maar gaat om  een vtx met een pigtail. Ook zijn er nu meerdere mogelijkheden voor je xt-60 connector, dit kan nu aan de achterkant of aan de voorkant achter de HD camera. Tevens zijn de bouten vervangen door stainless steel versies die sterker zijn. Ook zijn het aantal bouten aanzienlijk terug gebracht tov de Chameleon.

De camera kooi van de Armattan Rooster bied de optimale bescherming. De camera kan in hoek van 25 tot 60 graden worden gemonteerd. Ook is het ophangpunt verlaagd zodat er bij rolls minder verticale afwijking zal zijn. Elke camera met een breedte van 28,5mm kan er moeiteloos worden bevestigd. De bevestiging voor de HD camera is nu vastgezet op 35 graden. Dit bleek de meest gebruikte instelling te zijn die piloten gebruikten. Door niet meer gebruik te maken van de verstelbare versie van de Chameleon kon er wat gewicht  worden bespaard. Hierdoor komt het totaal gewicht net iets onder die van de originele Chameleon uit.

€99,99

Knipsel

Armattan Chameleon Ti

Armattan Chameleon Ti 5 inch frame is het freestyle frame anno 2018. Armattan Chameleon Ti 5 inch frame is de geëvolueerde versie van de originele Chameleon. Toen Armattan begin 2017 met de Chameleon kwam bracht dit een schokgolf teweeg binnen de freestyle community. Het opvallende en doordachte design was een groot succes. Echter na introductie kwamen er bij Armattan ook suggesties en aanbevelingen binnen om het design te verbeteren. Gevolg was de Armattan Rooster. Overigens was de Chameleon het meest populaire freestyle frame in 2017.

Op het eerste gezicht lijkt de Armattan Chameleon Ti 5 inch frame erg veel op de originele Chameleon echter bij een tweede blik zie je gelijk diverse verschillen. Ten eerste is er gebruik gemaakt van nieuwe materialen. Armattan heeft een nieuwe carbon “weave” ontworpen waardoor hij minder snel zal “delaminate” bij een crash met hoge snelheid.

Bij de Armattan Chameleon Ti is de camera kooi nu van grade 5 titanium. Bij de originele Chameleon was dit van aluminium en kon bij een crash verbuigen. Door gebruik te maken van duurder titanium is de kooi 2x zo sterk als van de originele Chameleon bij een gelijk gebleven totaalgewicht.


Ook zijn de achterste stand offs opnieuw ontworpen. Ze komen nu voorbij de top- en bodemplaat en bieden zo een beter bescherming tegen een impact op de achterkant. Tevens bied de achterkant nu verschillende montage mogelijkheden voor de diverse vtx’n. Zo is er een bevestiging voor speciaal voor de unify antenne. Kortom er zijn diverse bevestigingsmogelijkheden mits het maar gaat om  een vtx met een pigtail. Ook zijn er nu meerdere mogelijkheden voor je xt-60 connector, dit kan nu aan de achterkant of aan de voorkant achter de HD camera. Tevens zijn de bouten vervangen door stainless steel versies die sterker zijn. Ook zijn het aantal bouten aanzienlijk terug gebracht tov de originele Chameleon.

De camera kooi van Armattan Chameleon Ti bied de optimale bescherming. De camera kan in hoek van 25 tot 60 graden worden gemonteerd. Ook is het ophangpunt verlaagd zodat er bij rolls minder verticale afwijking zal zijn. Elke camera met een breedte van 28,5mm kan er moeiteloos worden bevestigd. De bevestiging voor de HD camera is nu vastgezet op 35 graden. Dit bleek de meest gebruikte instelling te zijn van de piloten. Door niet meer gebruik te maken van de verstelbare versie van de originele Chameleon kon er wat gewicht worden bespaard. Hierdoor komt het totaal gewicht net iets onder die van de originele Chameleon uit.

€109,99

Knipsel

 

Armattan Gecko 3″ frame

Armattan Gecko 3″ frame sluit aan bij de huidige 3″ hype. Armattan Gecko 3″ frame is gebaseerd op de ervaringen met de Armmattan Rooster en Chameleon. Armattan Gecko 3″ frame is een heus mini freestyle frame met levenslange garantie.

It’s innovative.  It has grip.  It’s got style.  And best of all?  It’s Armattan.

The Gecko is the latest addition to Armattan’s family of mini-freestyle frames.  Designed around the best principals that brought the Japalura and the Rooster to the front of their fields, this frame gives you the best protection and quality that the multirotor kingdom has to offer.

gecko-left-ti.jpgThe cage is cut with 6 axis titanium milling. This is a first for Armattan, and it gives the head of this baby a smooth, svelte expression.  The aluminum camera saver is a new mounting system designed to protect your camera even in the most crushing of cage crashes.  And that’s even more important for this frame, because it was designed to safely guard any 19mm micro cam on the market: SD or HD.
The stack mounting system is a fresh take on providing options for pilots.  You no longer have to choose between an M2 or an M3 board because the Gecko offers provisions for both.  While the 20×20, M2, forward stack was designed to be used for a mini HD split camera board (such as the Runcam Split Mini or Caddx Turtle), you can slap any board you want in there.  The rear 20×20, M3 mounting holes will be there for your FC, ESC, VTX, or whatever else is left.  And with the familiar 22mm deck height you’ll find that your batteries are safely out of the line of fire of your props, but are also low enough to bring the centre of gravity back down towards your prop-line.

gecko-tail-2-.jpgThe tail
provides the quality mounting options that Armattan is known for.  A rubber VTX antenna guide channels thinner gauge antennas (up to 1.8mm) upwards, and out of the way of your props.  If that doesn’t suit your fancy, simply use the elongated M3 holes to zip-tie your dongle in the tried-and-true way instead.  Lastly, lets put an end to rear-impact delamination.  The carbon itself is protected from impacts by the custom Aluminum standoffs.

And what about the “big W?”

We’re glad you asked.  Like you might’ve thought, the entire frame is warrantied.  Carbon, aluminum, and titanium are covered under Armattan’s unbeatable lifetime warranty. What can we say, except, “you’re welcome?”

€76,99

Knipsel