Eerste RC Auto Kopen?

Eerste RC auto, wat moet je weten en waar moet je opletten bij de aanschaf van de eerste RC auto? Altijd al willen beginnen met een radiografische bestuurbare auto? Op deze pagina vindt u alle basis informatie over RC (Radio Controlled) auto’s. Het is namelijk belangrijk om u eerst te verdiepen in het aanbod van de verschillende bestuurbare auto’s voordat u uw eerste RC auto aanschaft.

Speelgoed of modelbouw RC auto?

Bestuurbare auto’s zijn er in verschillende soorten en maten. Maar er zijn duidelijke verschillen tussen speelgoed en modelbouw RC auto’s. De speelgoed versies zijn geschikt voor (kleine)kinderen, gaan bij een botsing sneller stuk, behalen geen hoge snelheden, het bereik is vaak beperkt tot een paar meter en er zijn geen reserve onderdelen te koop. Dus een speelgoed auto kan bij schade veelal worden weggegooid. Daarentegen zijn de professionele RC auto’s van hoge kwaliteit en zijn alle onderdelen los te koop zodat u snel weer kunt rijden.

Elektro RC auto of Brandstof RC auto?

Een belangrijke keuze voor het kopen van een RC auto is het type motor waarmee u wilt gaan rijden. U kunt kiezen uit verschillende motoren: Elektromotoren en brandstofmotoren.

Bij elektromotoren heeft u nog eens de keuze uit een elektrische motor met of zonder koolborstels (brushed en brushless). Het voordeel van een brushless motor is dat deze hoge snelheden kan halen en geschikt is voor de vermogens van een Li-poly accupack. Tevens slijten de koolborstels niet en hoeft u die dus niet te vervangen. RC elektro auto’s zijn zeer geschikt voor beginners. Het is een kwestie van accupacks opladen, aansluiten en rijden. Het opladen van deze accu’s kunt u het beste doen met een krachtige lader.

Door de eenvoud raden wij in pricipe aan om te beginnen met een elektro RC auto. Ze zijn minder gecompliceerd en heel belangrijk, maken geen lawaai en zo kunt u dus vrijwel overal rijden zonder overlast te veroorzaken.

Welke RC elektro auto kiezen?

Wij hebben hieronder diverse RC elektro auto’s geselecteerd die uitermate geschikt om te beginnen met de RC auto hobby. Zij kenmerken zich door een goede kwaliteit, ruime beschikbaarheid en goedkope onderdelen. Deze liggen in de prijsrange tussen €150-€200 en zijn allemaal voorzien een zender en veelal ook van een lader en accu. Dit noemen wij ook wel een RC auto RTR (Ready To Run).

Wat na je eerste RC elektro auto?

Indien u bij ons je eerste RC elektro hebt gekocht dan kun je deze, mits goedwerkend, inruilen voor een duurder model zoals een RC elektro auto van Traxxas. Zo kun je bij ons mooi doorgroeien in de RC hobby.

Hieronder een aantal geselecteerde modellen die wij zeer geschikt vinden om te starten met de RC hobby.