Eerste bestuurbare RC Auto Kopen?

Wat moet je weten en waar moet je opletten bij de aanschaf van de eerste op afstand bestuurbare RC auto? Altijd al willen beginnen met een radiografische bestuurbare auto? Op deze pagina vindt u alle basis informatie over RC (Radio Controlled) auto’s. Het is namelijk belangrijk om u eerst te verdiepen in het aanbod van de verschillende bestuurbare auto’s voordat u uw eerste RC auto aanschaft.

Speelgoed of modelbouw bestuurbare RC auto?

Bestuurbare auto’s zijn er in verschillende soorten en maten. Maar er zijn duidelijke verschillen tussen speelgoed en modelbouw RC auto’s. De speelgoed versies zijn geschikt voor (kleine) kinderen, gaan bij een botsing sneller stuk, behalen geen hoge snelheden en het bereik is vaak beperkt tot een paar meter. Reserveonderdelen zijn niet verkrijgbaar en een op afstand bestuurbare speelgoed RC auto kan bij schade veelal worden weggegooid. Daarentegen zijn de professionele modelbouw RC auto’s van hoge kwaliteit en zijn alle onderdelen ook los te koop zodat u snel weer kunt rijden. Daarnaast kunt u een op afstand bestuurbare modelbouw RC auto ook upgraden of tunen. Tussen speelgoed RC auto’s en modelbouw RC auto’s zit wel een aanzienlijk prijsverschil.

Elektro RC auto of RC auto met brandstof?

Een belangrijke keuze voor het kopen van een op afstand bestuurbare RC auto is het type motor waarmee u wilt gaan rijden. U kunt kiezen uit verschillende motoren: Elektromotoren en brandstofmotoren.

Bij bestuurbare RC auto’s met elektromotor heeft u nog eens de keuze uit een elektromotor met of zonder koolborstels (brushed en brushless RC auto’s). Het voordeel van een RC auto met brushless motor is dat deze hogere snelheden kan halen geschikt is voor de vermogens van een Li-poly accupack. Tevens slijten de koolborstels niet en hoeft u die dus niet te vervangen. RC elektro auto’s zijn zeer geschikt voor beginners. Het is een kwestie van accupacks opladen, aansluiten en rijden. Het opladen van deze accu’s kunt u het beste doen met een krachtige lader.

Als eerste op afstand bestuurbare RC auto raden wij aan om te beginnen met een elektro RC auto. Deze zijn minder complex en maken daarnaast geen lawaai en u kunt er dus vrijwel overal mee rijden, zonder geluidsoverlast te veroorzaken.

Welke RC elektro auto is het beste?

Onderaan deze pagina staat een selectie elektrische op afstand bestuurbare RC auto’s die uitermate geschikt om mee te beginnen als eerste RC auto. Belangrijk aspecten van een geschikte eerste elektro RC auto zijn:

  • Goede kwaliteit in de prijsrange tussen € 150 en € 220
  • Ruime beschikbaarheid en goedkope onderdelen.
  • Ready to run (RTR), dus  voorzien een zender en (veelal) ook van een accu en acculader.

Wat na je eerste bestuurbare elektro RC auto?

Koop je je eerste elektro RC auto bij ons, dan kun je deze, mits goedwerkend, inruilen voor een duurder model zoals een RC elektro auto van Traxxas. Zo kun je bij RC Racing Twente mooi doorgroeien in de RC hobby.

Hieronder een aantal geselecteerde elektro RC auto’s die wij zeer geschikt vinden om te starten met de RC hobby. Wil je meer advies, neem dan contact met ons op of bezoek onze winkel waar alle modellen uit voorraad leverbaar zijn.