In November vorig jaar bestonden wij 10 jaar en dat was voor het Huis aan Huis Blad Enschede aanleiding om een kort artikel over ons te schrijven. Zie hieronder het volledige artikel.

In tien jaar van snelle auto’s naar professionele drones

Enschede – RC Racing bestaat 10 jaar. Eigenaar Erik Brinkhuis begon de winkel aan de Josinkstraat 10 jaar geleden uit frustratie. Zelf reed hij al enige tijd met op afstand bestuurbare auto’s, maar er was geen winkel in de regio die onderdelen verkocht. Daarom besloot hij dit zelf te gaan doen. “Eerst deed ik het naast mijn reguliere baan, maar het liep al snel storm en daarom heb ik mijn baan opgezegd.”

In het begin verkocht Erik alleen op afstand bestuurbare auto’s, maar al snel werd het assortiment uitgebreid. In de 10 jaar die volgden is de winkel jaarlijks vergroot en inmiddels is het assortiment aan auto’s, drones, vliegtuigen, helicopters en boten enorm. “We verkopen veel auto’s aan vader en zoon die beginnen met de hobby, maar hebben ook modellen voor de doorgewinterde hobbyist. Klanten komen van heinde en verre. Voor nagenoeg elk model hebben we onderdelen en met een eigen technische dienst kunnen we vrijwel alles in eigen huis repareren.”

Op het gebied van drones heeft RC Racing eenvoudige modellen voor de beginner, maar ze hebben ook professionele drones met warmtebeeldcamera
in het assortiment, die ze verkopen aan diverse bedrijven in de regio. RC Racing is te vinden aan de Josinkstraat 84.